Perla

Guldkulans Pang i Bygget
Perla
6/4 - 2007
Efter flera år så blev det bestämt att vi skulle utöka flocken med en hund till. Att det skulle bli en cocker var det självklara valet. Då ville jag ha en röd tik, för de tycker jag är så vackra!
Nåväl efter mycket letande efter en tik som skulle valpa i ungefär rätt tidsperiod så föll valet på Guldkulans Tänt var det här: Tindra. -en underbart vacker röd tik.
Tog kontakt med uppfödarna och presenterade mig och min familj. Efter många och långa pratstunder på telefon samt en träff nere i Varberg på en utställning så blev det så att när det blev dags så skulle de höra av sig.
Så efter många veckors och dagars väntan så äntligen ringde Agneta på Guldkulan och talade om att det hade fötts en liten röd tik. Jag blev så överlycklig att jag nästan började att gråta, nu äntligen skulle jag få min drömhund!

Många veckors väntan gick och så kom den dagen då äntligen vår lilla Perla flyttade hem till oss.
Och in flyttade hon med dunder och brak! Maken till yrväder har jag nog aldrig sett. Det var 150% ös hela dagarna med korta stunder av sömn. Man har ju hört attsmå valpar sover ganska mycket men det var inget som vår lilla Perla skulle ödsla tid på. Nej, korta,korta stunder var det som gällde.
Ja, skulle hon sova så var det i mattes knä eller endast om jag satt på golvet brevid henne annars så  var hon runt benen på mig.
Det har varit många gånger vi har undrat om hundar kan ha ADHD för då hade hon varit en stark kandidat på den diagnosen.
Men hur som helst med eller utan diagnos är hon min älskade Perla som jag bara njuter av.


  • Vi har hunnit med att gå valpkurs - Jag stod i mitten och Perla sprang som en galning runt mig i kopplet. ( -Det är lättare att dämpa en energisk hund en än slö fick vi höra) Energisk! Jo,jag tackar. Jag ville ju få hjälp!!!

  • Sedan blev hon västsveriges snabbaste cocker vid 13,5 mån. - Att springa fort det visste vi men att skåpa ut de andra vuxna hundarna på det viset som hon gjorde  med mellan 5-10 m vid varje löp (4 st) har nog ingen hund gjort tidigare. En erfaren uppfödare sa att han aldrig har sett en hund med den utväxlingen! Och då hade hon bara roat sig själv när vi var ute på gräsmattan.

  • Gått viltspårs kurser 2 st. Och sedan spårat ur, var hur nära som helst att göra anlagstestet, men när hon flippade ur och började spåra på allt helt hysteriskt utan urskiljning och utan koncentration lade jag det på hyllan för att ta upp vid ett senare tillfälle när hon blir äldre.

  • Gått en kurs i Rallylydnad som båda två tyckte var roligt att göra.- Perla gillar att arbeta upptäckte vi :)

  • Och så gick vi hösten 09 en grundkurs i Agility. Där tror jag att Perlas stora passion ligger. Där får hon utlopp för sin energi och sin arbetslust.
Hon är utställd både inofficiellt och officiellt.
Sommaren 2009  ställde jag ut henne för första gången officiellt i Borås. Vi åkte därifrån med ett CK!!!!
Nästa gång jag ställde var i Tvååker, men där fick vi en slät etta.

Jag tycker det är kul med utställningar men det tycker inte min Perla. Ja, hon visar sig men inte som en "merry" cocker tyvärr. Jo, jag tragglar vidare med ringträningar men mest för att träna och bli bättre samt för att se om jag kan få upp lite glädje på henne samt att få ryggen lite mer avslappnad.

Den 6/4 -2010 blev Perla mamma till fyra underbara valpar på Guldkulans kennel. Tre tikar och en hane låg i hennes mage. En liten svart tik blev kvar på kenneln, lilla Siri.

Perla- Guldkulans Pang i Bygget sällan har väl en hund haft ett så passande namn som  hon! En alldeles,alldeles underbar liten pärla men samtidigt ett stort,stort bombnedslag i vår familj!

Tack Agneta och Stig för att jag fick förmånen att äga en äkta liten guldkula!