tisdag 6 juli 2010

Välkommen Holly!

Nu är det länge sedan jag uppdaterade min bloggsida.

Det har hänt en massa sedan jag skrev sist. Perlas valpar har hittat nya hem och jag önskar de alla fyra lycka till i livet.

Perla har flyttat hem för gått och jag kommer inte att leasa ut henne någon mer gång. Om det blir några mera valpar vet jag inte. Det får framtiden utvisa.

Nu till vad som hänt det allra sista.
Jag ska ev bli fodervärd åt en tik som idag är 1 år. Vi var och hämtade hem henne igår och ska ha henne på prov en månad för att se om vi trivs med varandra och för att se om det fungerar i flocken.

Holly som vi kallar henne tyckte att det var läskigt och skrämmande att komma till en annan familj att inte längre tillhöra sin egna flock.
Perla var med och hämtade hem henne så hon hade redan fått träffa henne hos uppfödaren. Men Nicole fick se henne för första gången på vår baksida. Det mötet gick bra såtillvida att hon blev fullständigt utskälld av henne. Sedan så var det bra med det.
Perla har däremot svårare för henne, det är ju en konkurrent om uppmärksamheten.

Mötet med de andra familjemedlemmarna var väldigt skyggt och osäkert. Hon vågade sig inte fram utan höll sig till mig och Veronica. Vi tog en sista promenad innan det var dags att gå till sängs. Då bajsade hon iallafall ute vid vårdcentralens gräsmatta. Bra. Kissade fick hon aldrig gjort. När vi kom hem igen så fick hon följa med Veronica upp på hennes rum och sova hos henne vilket hon gjorde nästan genast. Mitt i natten så väckte hon V för att gå ut och kissa. Så var det också avklarat. Men hon har nog aldrig gått i trappor för det vet hon inte hur man gör. Än så länge bär vi henne upp och ner.

Tisdag morgon ut och kissa på gräsmattan sedan var det dags för frukosten, den tittade hon på och jag bråkade inte med henne. Så efter en stund så tog jag bort när de andra hade ätit upp sin mat. Nicole i vardagsrummet, Perla i köket och så Holly i andra änden av köket.
Vid 10 tiden tog vi en långpromenad med Perla och Holly i området det var skönt ute och hundarna somnade gott när vi kom tillbaka. Perla blev först riktigt sur på henne för att hon kom för nära. Men efter lite rytande från oss så lade sig lugnet och de somnade som sagt gott.

Holly är väldigt försiktig och osäker på alla nya saker hon ser. Svansen hänger lågt och hon håller sig tätt intill oss. Så idag har vi mött läskiga mopeder, cyklar, bilar och grävskopor samt barnvagnar med hund i skogen. Männen i familjen har fortfarande svårt att närma sig henne men jag tror att Henrik är den som har närmat sig henne bäst. Nu under em har hon ätit lite av sin mat. Senare ska det bli en liten kvällspromenad runt måberget. Ytterligare en av rundorna som vi går ofta. Men nu får Nicole gå med för den rundan orkar hon med. ca 1,5km.
Nu ligger både Perla och Holly vid mina fötter och sover ca 50cm från varandra.
Vi får ta och ge henne dessa dagar som vi har henne på prov så får vi se om blygheten släpper.

3 kommentarer:

Katarina sa...

Oj, vilken överraskning! Hoppas det går bra!!! Är Holly också en cocker?

Malin sa...

Grattis! Hundar anpassar sig så fort bara man ger det lite tid, det kommer säkert att gå jättebra!
Tack så mycket för påhejningarna vi får på utställningarna Oliver och jag =) Du är vår bästa supporter!
Kram

Eva sa...

Lycka till! Tror det kommer att fungera!
Jag har tagit hem en 8 mån amris till en klar ledare direkt från uppf (kullen kvar allihop!). Nu senast kom ju Assar knappt 7 mån som blivit återsåld till uppf. Lite olika erfarenheter, men båda har gått jättebra! Hundar är så otroligt anpassningsbara så hon finner sig säkert till rätta.
Massorpussar och lite extra självförtroende sänder vi!