lördag 20 november 2010

Matvägran

Jaha, så var det dags för en matvägrans period igen :(
Att Nicole under sina år som ensamhund åt dåligt alltsom oftast var mer regel än undantag men Perla har ätit helt ok under sina år. Visst har det hänt ibland men inte så som vi har det just nu. Hon äter mycket mindra än vad hon gjort någon gång förut. Det kan gå flera dagar utan ordentligt med mat. Kanske hon stoppar i sig max 1,5 dl /dag mot hennes normala 5. Nu börjar jag undra om det har något med att hon har insett att hon är ensamhund nu och att Nicole inte kommer tillbaka mera. Kanske är detta hennes sätt att protestera/ sörja?
Vill inte att hon ska bli för smal, har ju efter många om och men fått upp henne i vikt, hon är ju en mycket aktiv hund som lätt gör av med det hon äter.
Vill inte byta foder då jag är nöjd med det jag har och jag vet att hon äter. Men det är en del att fundera på som sagt var....

2 kommentarer:

Katarina sa...

Det kan nog var en reaktion - Nanna hade också en sådan period när mimmi försvann.
Leia har också haft en period med matvägran. Fattar inte varför... Jag löste det genom att blöta upp hennes foder med varmt vatten - då gick det bättre. Sedan minskade jag på successivt på vattenmängden och nu äter hon torrt igen. Men hon slukar inte maten som Nanna gör - hon går runt flera varv och tar små pausar. Tycker det är så konstigt med tanke på att hon var ett sådant matvrak som liten.
Kram!

Eva sa...

Det är knepigt så'nt där! Här är ingen så där superintresserad av mat. Jag trodde J skulle bli mer ivrig när A kom hit men icke! Och t.o.m. unge herrn kan göra små "utflykter" runt lägenheten i flera omgångar innan maten är slut. I och för sig skönt de inte slänger i sig, det är väl bättre för magen att äta lite lugnt. Nu vet jag ju att de äter bättre om de får den mat jag köpte förut, men det beror ju på att den är "sprejad" med nå't extra gott för att locka. Det de får nu (Orijen) är "bara" naturlig... Men det är väldigt BRA mat så de får allt stå ut:)
Dock kör jag stenhårt med att ta bort maten om de inte äter upp inom rimlig tid! Tänker på vad en veterinär sa' när jag hade jätteproblem med att få Doglass att äta"Ingen frisk hund svälter sig till döds! De äter när de är hungriga!"
Tror du har rätt också att hon reagerar på förändringen i huset. Och så har hon väl, som du skriver, insett att ingen knycker maten för henne:)