lördag 8 december 2012

Vinter

Så har då äntligen vintern även anlänt till oss i Norra Halland. Hela måndagen och tisdagen snöade det. Jag stoppade in vovvarna i bilen och begav mig till "travbanan" där de fick vara lösa hela rundan. Tror att själva rundan bara är 1,5 km men hundarna sprang nog minst det dubbla. Den vart ju harvad som jag skrev om vid ett tidigare tillfälle men idag så gick det att gå om än att den var otroligt knagglig. 
träden är ju så vackra med all snö på

och mina flickor njöt av friheten av att slippa koppel.

Det står flera jakttorn längs rundan, jag undrar hur mycket djur det egentligen finns just där och om det verkligen är befogat med alla dessa. 

Snön täcker vägen och det är lite tungt att pulsa fram i snön.


Är facinerad av hur hundarna använder varandras spår för att minska jobbet med att spåra. Får en bild av alla gässen som flyger i sina V-formationer för att spara energi. 
Kanske är det därför mina flickor gör samma sak.

Jägarna har en foderhäck i skogen till rådjurens fromma. Den var full av nylagt hö.

Perla hade fullt upp med att nosa i all den djupa snön efter en och annan sork kanske?

Chelsea gjorde sina egna utflykter men börjar som sagt komma på inkallning även om jag får gasta ganska så länge för hon är inte en typisk cocker som håller sig max 20 m från matte. Ibland så missade hon vart jag gick och då fick jag ropa flera ggr för att hon skulle se mig då jag såg henne hela tiden.

Den här snöhögen var extra intressant

då även Chelsea var tvungen att kolla upp den.

Ja inga mera kort från denna dagen då mina fingrar blev lite för kalla för att fota mera.

Ha en underbar andra advent!
// Dolores


3 kommentarer:

Eva sa...

Härliga bilder!
Och härligt att även ni fått snö, verkar i alla fall tjejerna tycka. Rena håller de sig ju också...:)

Susann Larsson sa...

Så härligt att springa fritt. Jag saknar verkligen att kunna släppa hundarna fria. Anton är inget problem. Men Victor är nog inte heller en typisk cocker. Han försvinner som en avlöning så fort kopplet är av och med alla vildsvin vi har så vågar jag inte släppa honom. Tur vi har nära till ett stort hundhägn.

Ulf sa...

Tack för din fina kommentar hos mig. Jag skrev ett litet svar där.
http://www.leaderhalland.se/admin/files/20120828084754.pdf
Skickar med en fil om Karl Gustav som jag tycker är bra.Det är en vacker bygd. Jag håller med om att bynamn som Hajom, Hyssna osv är fascinerande. Jag kan inte låta bli att sjunga Hajom Fajom Fallerallala när jag kör igenom där t ex.:)
Ha en fin kväll.Ulf