lördag 13 juli 2013

Tvååker utställningen

Denna helgen har Chelsea ställts i Tvååker under båda dagarna av Tord Lundborg som är hennes uppfödare.
Fredagens domare Ruth Thompson (som förövrigt var en mycket trevlig och noggrann domare från Australien) föredrog blå hundar (Blue Roan) gav henne ett excellent och hon blev oplacerad.
Kritik:
Pleasant head, good prop, good lenght of neck, good body with correct prop, adequate hind and would prefer straighter hocks, good topline and tailset, moves well, good coat and temperament.
Klassen var så stor 23st med många,många fina tikar.
(foto: Jag)

Lördagens domare Pam Blyte från England (GB) som föredrog solida
gav henne ett excellent och oplacerad men med en jättefin kritik:
Exc, muscle-tone, which enableher to cover the ground with ease.
Exc. forehand, well-muscled hindquaters, beautiful and expression, good body proportions.

Även denna dag var det en stor klass ca 20 tikar.
Jag är nöjd över min lilla råttas resultat och visst vill man att det ska gå väldigt bra men DET är många fina hundar med.
Lördagen var blev det även en avelsgrupp där hon deltog. Där blev Linesam BIR men tyvärr så visades aldrig gruppen i stora ringen.

(foto: Carina Dreffling)

(foto: Carina Dreffling)


4 kommentarer:

Elon och Linus matte sa...

Får man ta del av bilderna med Linus på, om jag skriver vem som har tagit dem ? Maila dem till mig i så fall på: cf72@spray.se
Linus springer på löpband, men vi har kört igång lite försiktigt. Önskar jag kunde cykla med båda hundarna, men balansen finns inte där. Det är så ,ånga hinder, men jag vill verkligen ställa Linus. Han är för fin, för att bara låta "vara". Linus är lite småkinkig och vill inte gå in till Henrik när han ska trimmas, så det är nog därför han är lite avvaktande mot honom. De skulle behöva träffas och bara ha kul någon gång :)
Ska försöka orka och åka med honom in till stan och gå lite,s å han vänjer sig vid högljudda miljöer, folk, dofter m.m. Lägger ut kritiken imorgon.
/Carola

Dolores sa...

Låter bra :)
Bra med löpband.
Har ni någon sjö i närheten så kan ju kanske din man ta med dom dit och bada dom samtidigt så får dom simträning. Ett skonsamt sätt att bygga muskler på.
Chelsea behöver också massor av träning i stadsmiljöer och andra sådana bullriga miljöer då hon också inte gillar dessa utan blir rädd och osäker. Så träna på i din takt :)

Zamantha och Freija sa...

Grattis :)

SheilaSammy sa...

Vilka superfina hundar du har! Och vad roligt att ni hittar på så mycket med dom. Själv har jag en svart cockerflicka som är helt fantastisk, kände igen mig i det du skrev om Perla, även min Sheila är ett stort energiknippe ;) men ack sådan kärlek och glädje dom ger oss! Kolla gärna in våran blogg; www.cockersheila.com.
Här tittar jag in fler gånger :-)

Mvh
Sanna och Sheila